Wednesday, October 21, 2015

Recept - Silviakaka

Igår gjorde jag en av mina favvolångpannekakor: Silviakaka. En ljus sockerkaksbotten med mumsigt kokostäcke ovanpå. Tänkte dela mitt recept med er, men jag varnar er. Det blir farligt gott!



Såhär gör du kakan:

Värm ugnen till 175°C
Vispa ägg och socker poröst
Blanda de torra ingredienserna
Blanda i de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen. Ca 1/3 i taget.
Häll i vattnet och blanda.
Häll smeten i smörad och bröad långpanna.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
Ta ut och låt svalna.


Såhär gör du Kokostäcket:

Smält smöret
Blanda i socker, vaniljpulver och kokos.
Låt svalna litegrann - blanda sedan i de 4 äggulorna, samtidigt som du rör om ordentligt. Man vill inte ha kokt ägg i krämen.
När kakan svalnat klicka/sprid ut krämen på toppen och jämna till lagret med en slickepott. Se till så att täcket blir över hela kakan.



Skär till sist lagom stora bitar av kakan!
Ät och njut!

No comments:

Post a Comment