Sunday, August 3, 2014

På väg hem

Just nu sitter jag på Norrtåget ner mot Umeå. Det känns lite tomt att åka ifrån Boden samtidigt som det känns skönt att få komma hem, hem till mig själv. Jaa, och till Alex förstås.

I veckan som varit har jag hunnit med en hel del. Jag har jobbat på second hand med att sortera grejor och prismärka både barnkläder och textilier.  Kul!

I fredags kom Helena och vi övade tillsammans inför en spelning på lördagen. Vi hade ju nämligen lovat att spela tre set på Returidé, så det gjorde vi också. Jag var lite nervös innan, men det hör ju till. Det var ganska mycket folk och en del valde att stanna till och lyssna i fiket, och andra gick runt och handlade och pratade. Det var iallafall väldigt kul och absolut något som jag skulle vilja göra någon fler gång om tillfälle ges.

Efter spelningen åkte jag och Helena till Rönnbäcks gatukök för att äta glass. Och jaaa, om vi skulle ätit nå mer skulle det g a r a n t e r a t ha kommit ut glass ur öronen på oss. Jobbig kund som jag är beställde jag en clownbägare fast utan clownbägare och med strössel istället för sås. Haha. Jag vill aldrig ha exakt som det står på menyn utan alltid göra min egen variant och det gick ju bra, även denna gång. Det blev smakerna bubbelgum, mango-melon och citronsorbet toppat med en rejäl klick mjukglass och saltlakritsströssel(jag tar typ ALLTID det). Till själva clownbägaren fick man även en klubba nerstucken i sin mjukglass. Yayyyyy! Mer socker!!!

När jag sen kom hem råkade jag titta ner på mina fötter och detta var inte någon vacker syn. Turkietstranden hade typ Saharastyle-torkat ut dem, så det blev helt enkelt dags att damma av mammas elektriska fotbad, fylla det med vatten och såpa och sätta mig ute på verandan med en kopp te. Trevligt! 

Idag var det dags för kyrkis, eller gudstjänst kanske man ska säga. Jag säger nästan alltid kyrkis. -Ska vi gå på kyrkis imorgon? Jag tycker att det låter roligare. Även om det kanske samtidigt låter liiiite töntigare också. Nåväl, det var väldigt bra. Nyttigt för själen på många vis. Och hjärnan. Och kroppen.

Efter det for jag och mamma hem för att sedan åka till Playa del Boden: Alder. Det var i vanlig ordning APAmycket folk där, trots att vi kom den tiden då många åker hem från stranden. Men det var trevligt om än en kort visit.

En rejält god och stor middag snoddes sedan ihop av min fina mamma, medan jag packade ihop mina grejor. Grillad ryggbiff med rotsaksgratäng och grönpepparsås. Mums! Vi hade även Guldfiskens basilikasås på besök hos oss idag, till min stora förtjusning. Den är bara sååååååå god till grillat kött och svamp. L O V E L Y !

Så nu är jag alltså proppmätt på tåget.  Och jag är på väg hem till Umeå.. hem? Jaa.. HEM.

No comments:

Post a Comment